>
Administrasjonen
Finn oss
HOVEDSIDE
AKTUELT
FRILUFTSOMRÅDER
TURFORSLAG
UNIVERSELL UTFORMING
BADETEMPERATURER
KANOER OG FRILUFTSUTSTYR
VESTKYSTPARKEN
FRILUFTSLIVETS UKE
KURS OG NATURVEILEDNING
BROSJYRER
12 MEDLEMSKOMMUNER
SKI-INFO OLALIA
SIKRING - KJØP AV FRIOMRÅDER
STYRET OG ÅRSMØTET
FRILUFTSLINKER
TURISTINFORMASJONER
BILDER OG VIDEO
 
Grusing av turveien på Hustveit og Nodland

Friluftsrådet har kjørt 280 tonn grus på turveiene på Hustveit i Sauda og fra Nodland og inn til Håvåshytta i Tysvær.

Grusing av turveien på Hustveit

Friluftsrådet har i vinter lagt ut mer enn 80 tonn veigrus på turveien fra parkeringsplassen, forbi Jonegården og inn til Kvednafossen på Hustveit. Vi har også opparbeidet en liten parkeringsplass for bevegelseshemmede ved Jonegården. Før har turveien inn til fossen vært vanskelig tilgjengelig for rullestolbrukere da stigningen opp fra parkeringsplassen til selve museumsgården på Hustveit har vært for bratt. Nå vil eventuelle rullestolbrukere kunne parkere ved Jonegården og ta seg videre inn til Kvednafossen i rullestol. Dette er en strekning på noen hundre meter. Vi håper mange vil benytte anledningen til å besøke distriktets kanskje flotteste restaurerte vannmølleanlegg.


Kvednafossen på Hustveit ligg i enden av turveien og er såvisst verd turen inn.


Friluftsrådet
har de siste dagene kjørt 200 tonn grus på turveien Nodland. Tysvær bygdeservice ved Todland har utført selve utleggingen av grusen. De har brukt to dager på arbeidet og det er totalt lagt ny grus på cirka halvparten av strekningen. Nå er de verste delene av turveien rustet opp slik at det er blitt lettere å komme seg inn til Håvåshytta og Byheiene fra Nodland.

Vi har dratt nytte av at turveien nå har vært frosset og at vi har kunnet bruke tyngre kjøretøyer for å frakte inn og spre grusen utover.

Vi håper nå at enda flere skal bruke turveien, og ønsker både nye og gamle brukere et godt nytt år på turveien.
Turveien (også kalt Vannverksveien) gjør at man kan komme seg inn til turvei- og turstinettet i Byheiene fra Tysvær. Veien starter på Nodland. Kjør oppover forbi Førre skole mot Nesheim. Der veien deler seg et par kilometer forbi skolen tar du til venstre mot Nesheim. Etter ca. nok en kilometer kommer du til en parkeringsplass på venstre side. Her starter turveien. Turveien inn til Håvåshytta er på ca. 2 km, og herfra kan en fortsette inn i byheiene, nordover mot Sveio eller bare drikke kakao og tusle tilbake til veien. Håvåshytta har åpent for publikum hver søndag kl 1100 til 1400.  Her kan du få kjøpt kaffe og saft.

GOD TUR! 


  

 Følg oss på

  

  

Last ned ny flyer

 

Siste brosjyre

 

 

 

 

 
Webløsning levert av TYFON strategi og konsept - Powered by i-tools