>
Administrasjonen
Finn oss
HOVEDSIDE
AKTUELT
FRILUFTSOMRÅDER
TURFORSLAG
UNIVERSELL UTFORMING
BADETEMPERATURER
KANOER OG FRILUFTSUTSTYR
VESTKYSTPARKEN
FRILUFTSLIVETS UKE
KURS OG NATURVEILEDNING
BROSJYRER
12 MEDLEMSKOMMUNER
SKI-INFO OLALIA
SIKRING - KJØP AV FRIOMRÅDER
STYRET OG ÅRSMØTET
FRILUFTSLINKER
TURISTINFORMASJONER
BILDER OG VIDEO
 
God innsats på strandryddedagen

27. april var tusenvis av frilvillige i aksjon langs hele norskekysten, da den årlige strandryddedagen ble arrangert. I vår region ble både Slettene i Sveio, Kvalsvik og Vibrandsøy i Haugesund ryddet for søppel denne dagen.

Strandryddedagen 27. april 2013

Strandryddedagen er et miljøarrangement i regi av Hold Norge rent, der tusenvis av frivillige over hele landet bidrar med lokale ryddeaksjoner langs kysten og vassdrag. I 2011 allierte Hold Norge rent seg med Den internasjonale strandryddedagen, som er blitt arrangert siden 1986 med Ocean Conservancy som pådriver. Norge vil fortsatt være en del av dette globale høsttiltaket, men Hold Norge rent har altså i tillegg opprettet en egen aksjon for Norge: Strandryddedagen.

Minst tre av friluftsområdene som Friluftsrådet Vest har forvaltningsansvaret for hadde besøk av ivrige ryddere denne dagen. På Slettene friluftsområde i Lambavågen, Sveio, var det Auklandshamn bygdalag som var i aksjon og fikk samlet betydelige mengder med boss. Og i Kvalsvik-området i Haugesund var det Mette Margit Vestre som samlet en god gjeng med voksne og barn til strandryddinga der.

På Vibrandsøy i Haugesund var en gruppe elever fra Håvåsen skole i aksjon og fant en mengde søppel som hadde rekt i land i løpet av høst og vinter.  På bildet over ser vi (fra venstre) Kathrine Therese Johansen og Kristin Brevik med en del av fangsten.

Takk for kjempegod innsats til alle som var med! 

 

Mer info om Strandryddedagen finner du her >>

  

 Følg oss på

  

  

Last ned ny flyer

 

Siste brosjyre

 

 

 

 

 
Webløsning levert av TYFON strategi og konsept - Powered by i-tools