>
Administrasjonen
Finn oss
HOVEDSIDE
AKTUELT
FRILUFTSOMRÅDER
TURFORSLAG
UNIVERSELL UTFORMING
BADETEMPERATURER
KANOER OG FRILUFTSUTSTYR
VESTKYSTPARKEN
FRILUFTSLIVETS UKE
KURS OG NATURVEILEDNING
BROSJYRER
12 MEDLEMSKOMMUNER
SKI-INFO OLALIA
SIKRING - KJØP AV FRIOMRÅDER
STYRET OG ÅRSMØTET
FRILUFTSLINKER
TURISTINFORMASJONER
BILDER OG VIDEO
 
På tur i Etnefjella

Første helga i oktober dro Friluftsrådet Vest på Etnefjellstur med en gruppe nye landsmenn fra midtøsten og Afrika. Vårherre slo til med sol og sommervær og guttene slo til med strålende humør og innsatsvilje.


Som turledere var vi to etniske nordmenn og en tidligere flyktning fra Irak med 9 års opphold i Norge og hans to sønner. I og med at alle deltagerne forsto arabisk og at noen av dem snakket forholdsvis lite norsk så var det svært hendig å ha med en som snakket deres språk. Ideen med turen var å introdusere flyktningene for den norske fjellheimen, turgåing og friluftsliv, men det var samtidig viktig for oss å bringe nordmenn og nye landsmenn sammen for å prøve å få til god integrering.

 

Fredagskvelden ble tilbragt på terrassen i lyset fra grillen og bålet utenfor hytta.
Ali Aladani som til daglig er vaktmester på en ungdomsskole laget sine “berømte” kebabspyd som ble

behørig tilberedt over grillen.

Nydelig mat med salat som ungdommene selv laget. 
 Middagen ble inntatt ute på terassen i lys fra bålet og grillen, og ble stadig avbrutt av at noen så stjerneskudd.Lørdag morgen skinte solen fra skyfri himmel og vi tok fatt på den 2 timer lange turen inn til Løkjelsvatnhytta. Utrustet med fiskekort og mange fiskestenger kunne det se ut som om vi representerte en fare for ørretbestanden i Etnefjellsvatna.  
Fangsten sto derimot ikke helt i forhold til antall fiskestenger, uten at det så ut til å legge noen demper på turgleden. Napp:   0 Fangst: 0 !!


Enhver stein som kom i vår vei måtte selvfølgelig “bestiges”. Her var energi i massevis. Enkelte fikk også erfare at det ofte kan være lettere å klatre opp enn å komme seg ned igjen.. Gleden ved å være i fjellet og føle friheten og storheten i naturen gav de imidlertid utrykk for  hele gjengen. Her var ingen sure miner -  bare breie glis.

Etter en liten innføring i kvartærgelogi og geografi tror jeg guttene strevde noe med å fatte hvorda isen kunne ha dekket landskapet og formet de blankskurte bergene. No vulkanos???

 

Turleder: Knut-Arild Sørensen –Friluftsrådet Vest

  

 Følg oss på

  

  

Last ned ny flyer

 

Siste brosjyre

 

 

 

 

 
Webløsning levert av TYFON strategi og konsept - Powered by i-tools