>
Administrasjonen
Finn oss
HOVEDSIDE
AKTUELT
FRILUFTSOMRÅDER
TURFORSLAG
UNIVERSELL UTFORMING
BADETEMPERATURER
KANOER OG FRILUFTSUTSTYR
VESTKYSTPARKEN
FRILUFTSLIVETS UKE
KURS OG NATURVEILEDNING
BROSJYRER
12 MEDLEMSKOMMUNER
SKI-INFO OLALIA
SIKRING - KJØP AV FRIOMRÅDER
STYRET OG ÅRSMØTET
FRILUFTSLINKER
TURISTINFORMASJONER
BILDER OG VIDEO
 
Fitjarlærere på friluftskurs

Lærerne ved Rimbareid barne- og ungdomsskule har vært på friluftskurs med Friluftsrådet VEST. Fra nå av blir vel det meste av undervisninga flyttet utendørs..eller...?

Siste fredagen før skolestart hadde Friluftsrådet VEST gleden av å holde et introduksjonskurs i bruk av friluftsutstyrspakken (kanopakken) for alle ansatte på Rimbareid barne –og ungdomsskule på Fitjar. Til tross for litt regntunge værmeldinger så forløp dagen i nydelig solskinn og med aktiviteter som kanopadling, oppsetting av lavvu og mat på bål.
 
Lavvu er opprinnelig et samisk telt som i moderne utgave er verdens enkleste telt å sette opp. Nå har alle ansatte på Rimbareid fått prøve hvor enkelt dette er, så nå blir det mye teltturer utover høsten...

Til tross for litt lite tid så fikk alle prøvd seg på en liten padletur og nesten alle klarte å komme seg i land uten å kvelve…Tanken er å la flest mulig få prøve ting i praksis, blant anna hvordan det er å få kanoer av og på tilhengeren.


De ansatte fikk prøve seg på å sette opp og ta ned lavvu og ble vist hvordan man med noen tau og et par stokker kan sette opp en presenning og skaffe seg ly for regnet.  Dagen ble avslutta med et herremåltid av kylling- og grønnsakswok som lærerne selv hadde laget til på steikeheller over bål. Til retten kunne man også forsyne seg med nybakte klappkaker stekt over bål. Og til dessert ble det servert bålstekte lapper og bakt banan med skjokolade inni..

 

 
Glade lærere klare for å ta imot elevene på mandag - Bon appetite! - og godt "ute"skuleår.

 

  

 Følg oss på

  

  

Last ned ny flyer

 

Siste brosjyre

 

 

 

 

 
Webløsning levert av TYFON strategi og konsept - Powered by i-tools