>
Administrasjonen
Finn oss
HOVEDSIDE
AKTUELT
FRILUFTSOMRÅDER
TURFORSLAG
UNIVERSELL UTFORMING
BADETEMPERATURER
KANOER OG FRILUFTSUTSTYR
VESTKYSTPARKEN
FRILUFTSLIVETS UKE
KURS OG NATURVEILEDNING
BROSJYRER
12 MEDLEMSKOMMUNER
SKI-INFO OLALIA
SIKRING - KJØP AV FRIOMRÅDER
STYRET OG ÅRSMØTET
FRILUFTSLINKER
TURISTINFORMASJONER
BILDER OG VIDEO
 
Maritim basecamp på Vesterøy

I helgen ble det arrangert en maritim basecamp på Vesterøy i Tysvær. 26 ungdommer fra hele sørnorge hadde meldt seg på og fikk noen opplevlsesrike dager på naturskjønne Vesterøy. Basecampen kom i stand gjennom et sammarbeid mellom Haugesund Turistforening, Friluftsrådet Vest og Haugesund seilforening. Kajakkpadling og fjellklatring var også på programmet.

Ungdommenen ble fordelt på fire grupper med ca 6 i hver lavvu. I tillegg satte de opp egen matlavvu og felleslavvu og et par andre småtelt. Første dag padlet alle kanoer fra Slåttevik til Vesterøy og satte opp campen, Andre dag var det blant annet kajakkpadling og fisking, mens tredje dag ble brukt til seiling og klatring - og en kajakktur senere på kvelden. Denne lørdagen skinte endelig solen igjen slik at de litt fuktige opplevelsene fra dag 1 og 2 fort ble glemt.

Vesterøy egner seg utmerket til slike samlinger da det er god plass til teltleir på ei god grasslette hvor det også er plass til andre aktiviteter. Her er grei adkomst fra Gismarvik eller Tysværvåg/Slåttevik og greit å legge båter på brygga på øya. Flere av de som var på campen var også med i fjor, og mange av deltagerne ønsker å komme tilbake neste år.

Trude Nordstrøm i Turistforeningen sto for planleggingen og hadde hovedansvaret for campen, mens flere eldre ungdommer fra turistforeningen og Friluftsrådet var med som leir og lavvuledere. Kajakkinnstruktørene ble leid inn fra Oslo og klatreklubben sørget for forsvarlig sikring under klatringen på Kårstø. Vi hadde tilsammen 16 kanoer og nesten like mange kajakker fra Friluftsrådet, turistforeningen og Karmøy folkehøyskole.  Tilsammen var det 34 mennesker som overnattet fra torsdag til søndag.Kajakkøkten er over og matlaging står for tur


Maten lager deltagerne selv over bål.


Lavvucampen besto av totalt 6 lavvuer og et par småtelt


Volleyball er alltid en populær aktivitet og hører med når ungdommer samles.En hel flotilje av kanoer på vei inn fra Vesterøy, forbi Austerøy og inn til Slåttevik siste dag


Brygga på Vesterøy ligger i le for nordavinden og er på kort tid blitt svært populær.


Trude Sølvi Nordstrøm fra Turistforeningen gjør en fantastisk jobb som organisator og leirsjef.

  

 Følg oss på

  

  

Last ned ny flyer

 

Siste brosjyre

 

 

 

 

 
Webløsning levert av TYFON strategi og konsept - Powered by i-tools