>
Administrasjonen
Finn oss
HOVEDSIDE
AKTUELT
FRILUFTSOMRÅDER
TURFORSLAG
UNIVERSELL UTFORMING
BADETEMPERATURER
KANOER OG FRILUFTSUTSTYR
VESTKYSTPARKEN
FRILUFTSLIVETS UKE
KURS OG NATURVEILEDNING
BROSJYRER
12 MEDLEMSKOMMUNER
SKI-INFO OLALIA
SIKRING - KJØP AV FRIOMRÅDER
STYRET OG ÅRSMØTET
FRILUFTSLINKER
TURISTINFORMASJONER
BILDER OG VIDEO
 
VIBRANDSØYDAGEN 5. SEPT 09

Lørdag 5. september ble det arrangert ÅPEN DAG på Vibrandsøy i forbindelse med at Haugesund kommune med god hjelp fra staten nå har kjøpt øygruppa. Friluftsrådet Vest hadde på forhånd jobbet iherdig i kulissene både med hensyn til å søke midler til delfinansiering av kjøpet og for å få miljøvernministeren til Haugesund på Vibrandsøydagen. Da var det jo ekstra hyggelig at han kom og at han i tillegg hadde med seg mer penger enn noen hadde turt å håpe på til sikring av øygruppa.

Vibrandsøy skal hovedsaklig brukes til kystkultur- og friluftsformål. Over tusen mennesker hadde tatt turen ut til øya og fikk se at miljøvernminister Erik Solheim overrasket ordfører Petter Steen jr. med å bevilge 7,5 millioner til kjøpet og dermed ta halve regningen for sikringen av Vibrandsøy. 

I forbindelse med Åpen dag arrangementet hadde Friluftsrådet sammen med Haugesund Kajakklubb innvitert til padlecamp fra fredag til lørdag med tilbud om prøvepadling og gratis padlekurs for ungdom. Vi stillte med seks kanoer som et tilbud til de fremmøtte og kajakklubben hadde et tyvetalls kajakker. På tross av den sterke vinden var det en god del folk som lot seg friste til å ta seg en tur ut i kanoer og kajakker.
Opprinnelig hadde vi også tenkt å ha seiljoller her ute, men dette måtte desverre avlyses på grunn av altfor sterk vind. 

Nå som Vibrandsøy er sikret som offentlig friområde håper vi at haugesundere og haugalendinger flest kan finne anledning til å ta seg en tur ut hit. Det er allerede en eksisterende fast båtrute hit i og med at Røværbåten går innom dersom noen ønsker å dra ut.
Seilskuta Johanne Karin ved kai på Vibrandsøy.


Vibrandsøy med sine mange viker, lave små broer og sund er et eldorado for bruk av kanoer og kajakker.


Haugesund kajakk-klubb bruker alltid Vibrandsøy til sine Våtkortkurs.
I september har de i samarbeid med Friluftsrådet Vest et tilbud om gratis kurs for ungdom mellom 16 og 20 år.Tekst og bilder: Knut-Arild Sørensen, Friluftsrådet Vest

Link til Haugesunds avis bildeserie fra Åpen dag arrangementet på Vibrandsøy:
http://www.h-avis.no/apps/pbcs.dll/gallery?Avis=HA&Dato=20090906&Kategori=PABYN&Lopenr=643310051&Ref=PH


  

 Følg oss på

  

  

Last ned ny flyer

 

Siste brosjyre

 

 

 

 

 
Webløsning levert av TYFON strategi og konsept - Powered by i-tools