>

Administrasjonen
Finn oss
HOVEDSIDE
AKTUELT
FRILUFTSOMRÅDER
TURFORSLAG
UNIVERSELL UTFORMING
BADETEMPERATURER
KANOER OG FRILUFTSUTSTYR
VESTKYSTPARKEN
FRILUFTSLIVETS UKE
KURS OG NATURVEILEDNING
BROSJYRER
12 MEDLEMSKOMMUNER
SKI-INFO OLALIA
SIKRING - KJØP AV FRIOMRÅDER
STYRET OG ÅRSMØTET
FRILUFTSLINKER
TURISTINFORMASJONER
BILDER OG VIDEO
 
PINSEDUGNAD PÅ ROMSA

Pinsehelga blir ofte regna som den første store båtutfartshelga her på Vestlandet, og med det været som var i år var det mange som hadde tatt turen ut på sjøen. Mange av disse lot slaraffenlivet vente og deltok heller på dugnad for å støype gulv i grillhuset på Grindanes på Romsa.

Kari og Lars Geir Dommersnes i Bjoa båtlag hadde invitert til dugnad på Romsa i Pinsen, og da er det som alltid mange som dukker opp. Bjoagjengen hadde brukt torsdag og fredag på å forberdede dugnaden ved å frakte ut og kjøre på pukk og singel. Så alt var klart til støypegjengen kom på lørdag. Da møtte folk opp fra både Bjoa, Ølen, Vikebygd, Haugesund og Stord, noe som viser at Romsa både brukes og nytes av båtfolk fra hele regionen.


Å måke sement er hardt arbeid under ei varm vårsol...


og de er nok litt svette på ryggen disse karene også - men fint blei det..


Etterpå smakte det godt med fiskesuppe, lubbesild og leskende drikke.


Noen måtte jo stå for fisken til fiskesuppa....


"Friluftsperla" Romsa i Sunnhordland
Etter hvert har mange båtfolk i Sunnhordland sett hva som foregår på Romsa og ønsker å delta i det positive arbeidet som gjøres der for båtfolket både i vår region og for tilreisende. Gjennom flere år har det blitt bygget ut brygger, båtfester, grillhus og åpne naust på Romsa. Hele Romsa er "allemannseie" og alle disse fasilitetene her står der til diposisjon for alle. Her er ingen "Kong Salomo" og heller ingen Jørgen Hattemaker. Når båtfolket møtes her til dugnad må alle trå til og ikke være redd for å bli skitten på fingrene. Men så kan jo også resultatet av alt dugnadsarbeidet nytes fritt av alle somm ønsker å bruke Romsa så mye de bare vil. "Litt ditt" som det heter i CooP -reklamen...

  

 Følg oss på

  

  

Last ned ny flyer

 

Siste brosjyre

 

 

 

 

 
Webløsning levert av TYFON strategi og konsept - Powered by i-tools